Minke van Dongen

Foto: Paul Hinninck

De Nederlandse Minke Slingerland – van Dongen (34), wonende in Oosterhout, brengt een pak ervaring mee naar Ravitoo.com.

Minke begon al met competitie toen ze amper 10 jaar was en werd bij de elites al snel profrenster bij enkele grote teams zoals oa Vrienden van het platteland. Ze stond aan de start van de meest prestigieuze wedstrijden; Milaan Sanremo, Amstel Gold Race, Ronde Van Vlaanderen, Ronde van Italië, EK’s, etc.

Toen ze 24 werd stopte ze met competitie om te trouwen en werd ze mama. Haar 2 kindjes, Ninte (10) en Jerre (6) en haar man Arend zijn haar grootste supporters.

Nadat ze mama werd ging ze opnieuw wedstrijden rijden, deze keer niet in dienst van een kopvrouw. Het leverde haar intussen al vele overwinningen op met als uitschieter het Nederlands Kampioenschap (elites zonder contract) tijdrijden dit seizoen!

Naast het wielrennen en het moederschap heeft Minke ook nog gewoon een baan. Ze werkt 25 a 30u per week bij Halte48, een eventbedrijf in Breda. Daarnaast geeft ze ook nog eens spinninglessen bij Willemsen Sport.

Minke haar leven draait gewoon om sport. Zelf houdt ze van wielrennen, strandraces en mountainbiken maar ook het racen naar school en de zwem-, hockey-, bmx-, MTB-clubjes van de kids is een sport.

Zijn wie je wil zijn en kunnen zijn wie je bent!