Geflitst: Paul Hinninck

Geflitst

Ze trotseren koude en regen. Ze moeten vaak lange afstanden overbruggen. Ze combineren vaak nog andere verplichtingen met hun hobby. Het zijn niet alleen de renners of rensters maar ook de fotografen die veel overhebben voor hun passie.

Vaak zijn het dezelfde gezichten die ik wekelijks aan de start, onderweg en aan de finish tegenkom op de koers. Ik zie hen bij de inschrijving waar ze vaak met elkaar een praatje staan te maken. Ik zie hen aan de ploegcamper waar ze mij vragen om even te poseren. Ik zie ze onderweg, tijdens de wedstrijd, vaak in de graskant liggen om toch maar de perfecte foto te schieten. Ik zie ze iets minder graag wanneer ik bezweet en moe over de finishlijn kom. Maar ja, ook dan zie ik hen verschijnen.

Graag stel ik jullie regelmatig één van deze helden voor:

Paul Hinninck

Paul (65) is op pensioen en sinds 8 jaar bezig met het fotograferen van dameswedstrijden: “Via een buurmeisje die wedstrijden reed kwam ik terecht in het vrouwenwielrennen. Intussen is zij al lang gestopt maar ik bleef naar wedstrijden gaan. Ik had de microbe te pakken.” Voorheen hield Paul zich ook al bezig met het maken van film.

Vooral de snelheid ging de laatste jaren de hoogte in.

De grootste verandering die Paul heeft kunnen waarnemen in het vrouwenwielrennen is vooral de snelheid die de laatste jaren is gestegen. Zijn mooiste herinnering was dan weer het trainingskamp van Lares-Waowdeals in Calpe, waar hij als fotograaf mee naartoe mocht. “Er zijn nog veel andere mooie herinneringen want ieder jaar maak ik zo’n 50 000 foto’s en bezoek ik een 100tal wedstrijden, op de weg, piste en in het veld.”

“Geef mij maar rensters die aanvallend durven koersen, zonder teveel blabla te verkondigen” zegt Paul wanneer we hem vragen wie zijn favoriete wielrenster is. Hij komt liever naar het vrouwenwielrennen kijken omdat hij vindt dat de dames eerlijker en meer bescheiden zijn.

Zelf komt hij niet toe aan fietsen. “Zoals iedere goede gepensioneerde heb ik maar weinig tijd hé” zegt hij met een knipoog.

 

Foto’s: Paul Hinninck

Please follow and like us:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *