Een terugblik & vooruitkijken

Foto: Cees Van’t Geloof

 

“Hé, Minke, fiets jij geen wedstrijden meer?“

“Hé, Minke, wat doe je volgend seizoen?”

“Je hebt echt een top seizoen gedraaid, werd je al benaderd door een team?”

Was alles maar zo makkelijk te beantwoorden, als alleen de vraag te stellen.

Eerst de evaluatie van afgelopen seizoen. Na een flinke knieblessure kan ik zeer tevreden zijn met de prestaties die zijn behaald. Natuurlijk met de uitschieters, het NK tijdrijden en het NK weg, die voor iedereen zichtbaar waren. Toch is het NK tijdrijden niet mijn mooiste overwinning van het afgelopen seizoen. Dat was toch echt wel mijn allereerste wedstrijd die ik ging fietsen. Dit was pas in mei en die wedstrijd won ik met een solo van 54 km. Dat was een ongelofelijke prestatie en een goede opsteker voor het moraal. Ik heb een kort maar krachtig seizoen gekend. Ik heb niet meer dan 15 wedstrijden gefietst. Alles wat ik deed was raak. Tijdens iedere wedstrijd zat ik in de kopgroep en meestal maakte ik die kopgroep ook zelf, vaak samen met mijn ultieme fietsvriendin Olga de Boer- van Velzen. Samen zijn wij een enorm sterk blok en weten we echt koers te maken. Ik geniet van harde wedstrijden. Durven aanvallen en blijven gaan, dat mis ik soms wel in het ‘amateur’ wielrennen.

Ik geniet van harde wedstrijden. Durven aanvallen en blijven gaan, dat mis ik soms wel in het ‘amateur’ wielrennen.

Wat heb je te verliezen? Het is steeds opnieuw proberen, proberen en proberen tot die ene keer dat het wel lukt. Maar ook ik ben maar een mens! Na mijn wedstrijdseizoen was het tijd voor de zomervakantie met het gezin. Drie weken naar Frankrijk en de fiets ging natuurlijk mee! Fiets mee? Ik had echt geen zin om te fietsen.

Ik was helemaal op, leeg, moe, klaar. Naast het fietsen, herstellen van de blessure, nieuwe baan, kids, huishouden en lesgeven was het kaarsje toch echt op. Ik merk dat ik nu pas weer zin krijg om te trainen en dat mijn energie nu pas weer terugkomt. Alle wedstrijden die ik nog op de planning had staan voor het einde seizoen zijn geannuleerd. De focus ligt nu bij mijn werk en kinderen, want dat vraagt momenteel behoorlijk wat tijd. Wat overigens niet wilt zeggen dat ik nu stil zit 😉!

Per oktober starten mijn lessen wielerspinning. Daarnaast werk ik 20 a 25 uur per week. Op maandag race ik voor de kids naar de zwem en hockeyles, op dinsdag hebben ze BMX, op woensdag 2 x hockeytraining & op donderdag opnieuw BMX en hockey.  Op zaterdagochtend zijn het wedstrijden hockey. Wanneer het weer het toelaat dan vinden onze kinderen en wijzelf het mountainbiken ook erg leuk om te doen.

Actie genoeg in ons gezin! Met hulp van opa’s en oma’s, anders is het lastig om alles draaiende te houden.

Dus komend seizoen?

Ga ik er zeker opnieuw voor. Met een andere tijdsverdeling, een andere planning, hopelijk iets meer rust en vooral meer tijd en regelmaat om te kunnen trainen. Zodanig dat ik nieuwe uitdagingen en doelen kan stellen. Als ik/wij alles rond gaan krijgen staat er vast opnieuw iets moois aan te komen. Dit kost momenteel tijd en energie, maar ik heb het er dubbel en dwars voor over. Dit is wat ik wil! Dit is te combineren met mijn andere leven naast de fiets. Ik zal steeds een stukje ‘prijs’ geven via mijn blog op Ravitoo, maar zeker ook via mijn FB en Instagram account. Blijf mij dus volgen voor het nieuwe avontuur op de fiets!

 

Lieve groetjes,

 

Minke

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *