Lotto Belgium Tour – Herselt

Foto: Florent Bouchat

 

De derde dag van de Lotto Belgium Tour kon niet mislopen. Na twee dagen pech verdiende ik een derde keer goeie keer. Nu ja, dat dacht ik toch.

 

We begonnen de wedstrijd met twee grotere rondes. Hoewel die best rustig verliepen was het toch steeds oppassen geblazen in het peloton. Net als de dag voordien was in het peloton rijden een vrij stressvolle bedoeling waar je elk moment op je hoede moest zijn. In ronde twee was het dan ook zo ver: een valpartij midden in het peloton versperde gans de weg. Gelukkig vonden we links nog een gaatje en konden we zo snel onze wedstrijd vervolgen.

 

Bij het opdraaien naar de plaatselijke vier rondjes versnelde het peloton behoorlijk. Plots was ook die rust verdwenen. De smalle baantjes maakte dat het peloton op één lang lint over de kleine beklimmingetjes heen zwierde. Ik kon stand houden na één snel rondje maar wist dat ik bij het ingaan van het tweede rondje zo snel mogelijk moest opschuiven naar voren. 

 

Die opdracht leek moeilijker dan verwacht. Natuurlijk had iedereen in de mot dat achteraan rijden geen optie was en probeerden ze allen zo snel mogelijk een plekje voorin te bemachtigen. In een bocht naar een smal weggetje draaide ik binnenkant op. Maar twee rensters voor mij kwamen tegen elkaar aan te leunen en kwamen zo goed als stil te staan. Ik probeerde nog te remmen maar knalde achteraan tegen de rensters en viel zo opnieuw op de begane grond.

 

Bij het neerkomen zag ik dat mijn ketting op half zeven hing. Ik kroop opnieuw recht en zag in een flits een achtervolgend groepje net niet tegen me aanrijden. Mijn ketting protesteerde even waardoor ik vrij veel tijd verloor. Ik wist dat terugrijden naar een jagend peloton geen zin meer had maar probeerde toch nog even alles uit de kast te halen. Je weet immers maar nooit.

 

Het peloton heb ik inderdaad niet meer teruggezien. Hier en daar kon ik nog aanpikken bij rensters en volgwagens om zo mijn twee laatste eenzame rondjes nog af te werken. Op zes minuten van het peloton finishte ik uiteindelijk weer als een van de laatsten in het pak.

 

De laatste rit belooft een erg zware en regenachtige te worden. Echte ambities heb ik niet. Het zal eerder overleven worden en aanklampen. Maar je weet maar nooit, misschien heb ik deze keer wél geluk.

Mieke
Please follow and like us:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *