Lotto Belgium Tour – Proloog

Vorig jaar stond ik met pijn in het hart langs de kant te kijken in Nieuwpoort. Rensters reden er hun proloog met de zee als decor. Ik kon zelf niet van start gaan omdat mijn ploeg niet reed. Een wedstrijd dichtbij mijn thuisbasis in Koksijde zat er dus niet in. Ik baalde enorm.

Vandaag was ik dan ook gemotiveerder dan ooit. Deze keer kon ik alles zelf meemaken: de speciale sfeer, de toch wel grotere belangstelling dan anders en het afzien zelf. Het parcours kende ik al van mijn vele keren losrijden langs de zee. Iets dat ik enorm graag doe de dag voor een wedstrijd. Mentaal brengt dat rust en motivatie. De zee als mijn mentale begeleider.

Maar vandaag hielp die mentale begeleider niet. Door omstandigheden was er geen tijdritfiets beschikbaar. –Iets wat kan gebeuren, zoek geen schuldige in dit verhaal.- Maar met de gewone fiets kwam ik fel in het nadeel op de lange rechte stukken weg. Iets wat net iets te hard onbewust in het kopje was gekropen.

De man op het startpodium stak zijn hand op nog geen tien centimeter voor mijn gezicht. Hij begon met aftellen. Tien, negen, acht,…

Van bij de start draaiden mijn benen voor geen meter. Het ging gewoon echt niet goed en dat zorgde voor een negatieve cyclus tussen mijn benen en hoofd. Mijn eindtijd zei dan ook meer dan genoeg.

Op naar morgen. Want dat is het voordeel van een etappewedstrijd. Sterker en beter.

 

Mieke

 

foto: Kurt Lowie

Please follow and like us:

One thought on “Lotto Belgium Tour – Proloog

  • 05/09/2017 at 21:16
    Permalink

    Hallo Mieke, Een zwaluw maakt de lente niet, er komen betere tijden Mieke, morgen zal het niet vierkant, maar rond draaien Toi, Toi,Toi
    Georges POttiez

    Reply

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *